Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Fındık Üreticileri Fiyat Artışı Bekliyor
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Ordu'da Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, üreticilerin yaklaşık 200 bin ton fındığı pazara indirmediğini…
Patronlardan asgari ücret talebi
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Patronlardan asgari ücret talebi yaptığı açıklamada "Beklenen enflasyon ile geçtiğimiz yılın enflasyonu arasında bir korelasyonla…
Edirne’de Tır Yangını: Kullanılamaz Hale Geldi
- Seher Alp
- 21 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Kapıkule Sınır Kapısı'nda kauçuk yüklü tır alev aldı, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.